Lietuvių įkurtas aviacijos mokymų centras Vietname pradeda pilotų mokymus

„BAA Training Vietnam“ – pasirengęs pradėti pilotų mokymus: naujam, lietuvių įkurtam, aviacijos mokymų centrui Vietname suteiktas patvirtintos mokymo organizacijos (anglų k. ATO – Approved Training Organisation) statusas. Prieš mėnesį naująjį mokymų centrą pasiekęs pirmasis „Airbus A320” realaus skrydžio treniruoklis sumontuotas ir jo tinkamumą naudoti pilotų mokymams oficialiai patvirtino Vietnamo Civilinės Aviacijos Administracija.

„BAA Training Vietnam“ – lietuviško kapitalo įmonės „BAA Training", vieno iš trijų didžiausių nepriklausomų aviacijos mokymų centrų Europoje, filialas Vietname. Įmonė Azijoje įsteigta prieš metus, siekiant patenkinti sparčiai augančius rinkos poreikius Azijos regione ir teikti aukštos europietiškos kokybės pilotų mokymus. 

Šiuo metu „BAA Training Vietnam“ siūlo „Airbus A320“ tipo kvalifikacijos mokymus pilotams, bei yra vienas iš pirmųjų mokymo paslaugų teikėjų regione, į savo programą įtraukęs kompetencijomis pagrįstą mokymo ir vertinimo sistemą. Ši mokymo ir vertinimo sistema, pagrįsta 9 kompetencijomis, reikalinga pilotams, kad šie, veikdami neeilinėse situacijose, kurių neįmanoma imituoti mokymų metu ir kylant realioms grėsmėms, sugebėtų veikti saugiai ir išvengtų klaidų. 

Eglė Vaitkevičiūtė, „BAA Training“ generalinė direktorė.

„Veiklos Vietname pradžia, kur aviacijos mokymų paslaugas pradeda teikti „BAA Training Vietnam“, yra svarbus pasiekimas mūsų įmonei. 2018 m. pradėjome nuo įmonės Vietname įkūrimo ir šiandien, naudodamiesi 20 metų patirtimi aviacijos mokymų srityje, esame pasirengę teikti rinkai aukštos kokybės aviacijos mokymų paslaugas“.– komentuoja Eglė Vaitkevičiūtė, „BAA Training“ generalinė direktorė.

Naujas 3000 kv. m. ploto aviacijos mokymų centras, įsikūręs strategiškai patogioje vietoje Hošimine, nuo oro uosto nutolęs vos 18 km. Pastatas suprojektuotas keturiems realaus skrydžio treniruokliams. Pirmasis „Airbus A320“ realaus skrydžio treniruoklis jau oficialiai patvirtintas ir gavęs Vietnamo Civilinės Aviacijos Administracijos pažymėjimą naudojimui pilotų mokymuose. Mokymų centre jau įrengtas ir „Airbus" procedūrų treniruoklis, naudojamas orlaivio tipo kvalifikacijos mokymuose. Antrąjį realaus skrydžio treniruoklį įmonė planuoja sumontuoti iki šių metų pabaigos. Skaičiuojama, kad naujasis mokymų centras su minėta pilotų mokymo įranga per metus galės apmokyti iki 400 pilotų tipo kvalifikacijos mokymuose, o pakartotiniuose pilotų mokymuose bus galima apmokyti iki 1000 pilotų kasmet. Įrengus ugnies ir dūmų gesinimo treniruoklį bei „Airbus A320" durų ir avarinio trapo treniruoklį, aviacijos mokymų centras galės vykdyti skrydžio įgulos mokymus ir kasmet parengti iki 2000 profesionalų.

Vytautas Jankauskas, „BAA Training Vietnam“ vykdomasis direktorius.

„Pradėdami veiklą Vietname pasirinkome sėkmingai ir profesionaliai dirbančius vietinius partnerius ir subrangovus, todėl per mažiau nei metus sugebėjome pastatyti modernų aviacijos mokymų centrą. Šiandien galime didžiuotis pasiektais rezultatais ─ ne tik pastatytas pastatas, bet ir oficialiai patvirtintas „BAA Training Vietnam“ mokymų įstaigos statusas. Pirmoji „Airbus A320“ tipo kvalifikacijos mokymų studentų grupė mokymus pradeda jau rugsėjo 23 dieną“, - teigia Vytautas Jankauskas, „BAA Training Vietnam“ vykdomasis direktorius.

Planuojama, kad naujajame aviacijos mokymų centre 2021 metais veiks 4 realaus skrydžio treniruokliai. Taip pat „BAA Training“ aktyviai ieško partnerių ir galimybių plėsti savo realaus skrydžio treniruoklių tinklą Europoje, pradedant nuo Italijos, kur 2019–2020 m. planuojama įrengti du realaus skrydžio treniruoklius ─ „Airbus A320neo“ ir „Boeing 737NG“.

Vienas iš BAA skrydžių terniruoklių.

Liepos mėnesį bendrovė pasirašė sutartį su „Henan Civil Aviation Development and Investment Company“ (HNCA) dėl naujos įmonės steigimo ─ „BAA Training China“. Pagal šią sutartį Kinijoje duris atvers naujas mokymo centras, kuriame veiks šeši realaus skrydžio treniruokliai.