Dėl Ukrainos oro erdvės uždarymo – Lietuvos oro uostuose atšaukti skrydžiai šia kryptimi

Lietuvos oro uostai praneša, kad dėl įvestų ribojimų skrydžiams Ukrainos oro erdvėje – atšaukti skrydžiai šia kryptimi. Kol kas apie laikotarpį, kuriam yra įvedami ribojimai, nepranešama, informacija bus atnaujinta. Keleiviai, kurie turėjo bilietus nurodyta kryptimi – raginami kreiptis į oro bendrovę, kurios bilietai buvo įsigyti.

Ukrainos oro erdvės ribojimai neturi tiesioginės įtakos skrydžiams į kitas šalis. Visi numatyti skrydžiai vyksta įprasta tvarka, apskrendant Ukrainos oro erdvę.

Primename, kad dėl prasidėjusios plataus masto Rusijos karinės agresijos Ukrainoje, Užsienio reikalų ministerija (URM) ragina šiuo metu Ukrainoje esančius Lietuvos piliečius nedelsiant išvykti iš šalies sausumos keliais.

Ukrainos oro erdvė yra uždaryta, todėl piliečiai primygtinai raginami nevykti į oro uostus.

URM atstovai ragina, Ukrainoje esančius Lietuvos piliečius, kurie dėl kokių nors priežasčių negali išvykti, nedelsiant užsiregistruoti adresu https://keliauk.urm.lt/keliones-registracijos-forma, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti dėl konsulinės pagalbos.

Taip pat primename, kad Lietuvos piliečiai dėl konsulinės pagalbos gali kreiptis visą parą veikiančiu Užsienio reikalų ministerijos telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt.

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus, esant krizinei situacijai užsienio šalyje. iOS: https://goo.gl/dOxeli  Android: https://goo.gl/rPwrfx  Bendra nuoroda: http://onelink.to/epmjp5