Nida kviečia į aviacijos šventę — žiūrovų lauks efektingi pasirodymai

Nidos padangė jau vieneri metai dūzgia, aerodrome, įsikūrusiame prie marių, kyla ir leidžiasi lėktuvai. Rugsėjo 11 dieną aerodromas kviečia visus atvykti į aviacijos šventę. Nuo 14 val. iki pat vakaro vyks aviaciniai pasirodymai, karinės technikos ir ginkluotės paroda, prekybinė mugė.

Bronius ir Kristina Zaronskiai.

Nidos aerodromas oficialiai oro kelią atidarė praėjusių metų liepos 3 dieną. Viešosios įstaigos „Nidos oro parkas“ vairą laiko tėvas ir dukra — aviatoriai Bronius ir Kristina Zaronskiai. Toks tandemas leidžia neskaičiuoti oficialių darbo valandų.

Šiemet Nidos aerodrome gegužės 29 dieną įvyko oro navigacinės lenktynės, o kasdienybę užpildė lėktuvų skrydžiai, vasarą — vis dažnesni. Daugiausiai atskrenda bendrosios aviacijos orlaiviai (pvz., Cessna, Piper), ultralengvieji lėktuvai, rečiau — sraigtasparniai.

Nidos aerodromas.

Aerodromas jau gali pasigirti puikia statistika. 2020 metais nuo liepos mėnesio iki metų pabaigos aerodrome lėktuvai nutūpė 299 kartus. Šiemet jau vidurvasaryje buvo atskridę 200 lėktuvų. Aviacijos šventė sutrauks dešimtis orlaivių taip pat.

Aviacijos šventė — tai galimybė pamatyti aviacijos techniką ir ore, ir ant žemės, pakalbinti lakūnus. Taip pat stebėti ore vykstančius pasirodymus, o jiems padangių žmonės ruošiasi atsakingai ir stengsis sukurti tikrą oro fiestą. Akrobatinių lėktuvų pilotai skraidys ir solo, ir grupines programas: Jurgis Kairys, Žilvinas Lidžius, grupė ANBO, į padangę kils lėktuvai ir malūnsparniai, išvysime ir geriausią pasaulio aviamodeliuotoją Donatą Paužuolį. Šventės „vinių“ bus net keletas, todėl verta pamatyti viską savo akimis.

 

„Aerodromą atidarėme po ilgos pertraukos, ketiname aviacijos šventes organizuoti kaip aerodromo tradiciją kasmet. Šiemet visi lekia į Neringą, nes Neringa yra Kultūros sostinė, visas progas pažymėsime ir mes savo pasirodymais ore“, – sako aerodromo vadovas B. Zaronskis.

Primename aviacijos šventės „Aero Nida 2021”programą: 
14 val. – Aviacinėje programoje geriausių Lietuvos pilotų pasirodymai.
16 val. — Muzikiniai Lietuvos ir užsienio muzikos atlikėjų pasirodymai.
20 val. — Įspūdinga vakaro programa su pasaulio čempionų J. Kairio ir aviamodeliuotojo D. Paužuolio pasirodymais.