„airBaltic“ lėktuvas „Vilnius“ pirmą kartą papuošė sostinės padangę

Rugsėjo 16 dienos rytą Lietuvos trispalvės spalvomis nudažytas „airBaltic“ lėktuvas „Airbus A220-300“ iškilmingai ore praskrido garbės ratą virš Vilniaus oro uosto tūpimo tako ir antru užėjimu nutūpė bei pasirodė gausiam laukiančių aviatorių ir žiniasklaidos būriui.

Lėktuvą atskraidino lietuvių pilotų tandemas

„airBaltic“ modernų lėktuvą su lietuviškos vėliavos spalvomis pavadino „Vilniaus“ vardu. Į Vilnių atskridusį lėktuvą pilotavo lietuvių tandemas – vadas Vilmantas Mažonas ir netrukus lainerio vade tapsianti Egidija Deveikytė. Lėktuvo kelionė iš vienos sostinės į kitą tetruko 35 minutes. 
Dar du lėktuvai yra papuošti Latvijos ir Estijos trispalvių juostomis. Trijų Baltijos šalių vėliavos ant lėktuvų simbolizuoja Baltijos šalių vienybę, primena Baltijos kelio 30-metį bei nuotaikingai skatina keliauti oru. Tokią netikėtą trijų išmargintų lėktuvų dovaną „airBaltic“ pristatė Rygoje dar rugpjūtį. Įdomioji statistika – Lietuvos trispalve nudažyti lėktuvą „Airbus A220-300“ prireikė 15 tapytojų, 1000 valandų darbo ir 250 litrų grunto, dažų bei lako.

Lėktuvų parkas auga kaip ant mielių

Didžiausios Baltijos šalyse oro bendrovės „airBaltic“ generalinis direktorius Martinas Gausas renginyje džiaugėsi didėjančiu keleivių srautu iš Lietuvos. Per pirmąjį šių metų pusmetį latvių kompanija skraidino net 20 procentų daugiau Lietuvos keleivių nei praėjusiais metais per tokį pat laikotarpį, tai yra 240 000 žmonių. Be kitų eksploatuojamų lėktuvų, kompanija jau dabar turi net 19 „Airbus A220-300“ orlaivių, o kitą savaitę šio tipo lainerių parką papildys dar vienas.

„Siūlome daugiau kaip 80 tiesioginių maršrutų iš Baltijos šalių, o Lietuvos rinka mums yra labai svarbi. Augant apimtims Lietuvoje, nuo žiemos sezono Vilniuje bazuosime „Airbus A220-300“ orlaivį, papuoštą lietuviškomis vėliavos spalvomis“, – sako M. Gausas.

Lietuvos oro uostų vadovas Marius Gelžinis sveikinimo kalboje pabrėžė, kad „airBaltic“ yra labai svarbus ilgametis partneris ir viena iš trijų daugiausiai Lietuvos keleivių perskraidinančių oro bendrovių.