Afrikoje sugedo Vokietijos vyriausybės lėktuvas

Pasak laikraščio „Deutsche Welle“, šių metų sausio 9 dieną sugedo dar vienas Vokietijos vyriausybės lėktuvas „Bombardier Global 5000“, dėl kurio Vokietijos ministras turėjo nutraukti kelionę po Afrikos šalis.

Dėl dešiniojo variklio gedimo lėktuvas negalėjo nuskraidinti Vokietijos ekonominio bendradarbiavimo ir vystymo ministro Gerdo Miulerio iš Malavio į Zambiją. DW žurnalistams pavyko sužinoti, kad lėktuvo remontas užtruks dvi dienas. Nors lėktuvas sugedo, tačiau G. Mulleris atvyko į Zambijos sostinę Lusaką, į numatytą susitikimą su prezidentu Edgaru Lungu.

Lėktuvų gedimų, skraidinant aukštus Vokietijos valstybės pareigūnus per praėjusius metus yra nutikę ir daugiau.

Ministras G. Miuleris Vokietijos žiniasklaidai trumpai pakomentavo: „Tokie gedimai turi be galo didelį neigiamą efektą Vokietijаi, aukštųjų technologijų šaliai“.

2018 m. lapkričio pabaigoje Vokietijos kanclerės Angelos Merkel lėktuvas, skraidinantis politikę į Argentiną, buvo priverstas grįžti į Kelną dėl techninio gedimo. Todėl A. Merkel nuskrido į Buenos Airėse vykusį G20 aukščiausio lygio valstybių vadovų forumą... paprastu reisiniu lėktuvu.
Vokietijos gynybos ministerija planuoja įsigyti „Airbus A330“ arba „A350“ orlaivį. Šiam tikslui iš biudžeto numatoma skirti daugiau kaip 200 mln. eurų.