Aviacijos IT įmonė „OAG“ steigs padalinį Kaune

Bendrovė OAG, viena didžiausių skrydžių skaitmeninės informacijos tiekėjų pasaulyje, paskelbė apie planus įsteigti biurą Kaune. Per keletą ateinančių metų bendrovė žada įdarbinti keliasdešimt programuotojų, inžinierių ir testuotojų, kurie bus atsakingi už naujų bei esamų produktų vystymą.

Anot įmonės atstovų, pasirinkimą, kurtis Lietuvoje labiausiai lėmė aukštas vietos specialistų techninių žinių ir anglų kalbos lygis.

„OAG“ žada įdarbinti 25–30 patyrusių programinės įrangos kūrėjų, analitikų, kokybės inžinierių bei dar keliasdešimt IT specialistų ir testuotojų.

„Pastebėjome, kad per pastaruosius keletą metų smarkiai augo skrydžių skaitmeninės informacijos poreikis. Savo ruožtu aktyviai ieškome naujų sprendimų, padėsiančių mūsų verslui plėstis ir leisiančių tobulinti paslaugų įvairovę. Siekdami sparčiai augti, privalome mąstyti ir veikti globaliai bei investuoti į regionus, kurie gali pasiūlyti tinkamų talentų, išteklių ir įgūdžių. Labai džiaugiamės, kad jau greitai prisidėsime prie pirmaujančių pasaulio įmonių, kurios vadina Kauną savo namais,“ – teigia „OAG“ vyriausiasis technologijų direktorius Mike Benjamin.

Tai, kad pasirinktas Kaunas, daugiausia lėmė vietos specialistų kompetencija. Anot įmonės atstovų, Kaune yra daug gerų „Java“ ir .NET programuotojų, taip pat kitų IT specialistų. „OAG“ žada įdarbinti 25–30 patyrusių programinės įrangos kūrėjų, analitikų, kokybės inžinierių bei dar keliasdešimt IT specialistų ir testuotojų.

Įmonė taip pat įvertino stiprų miesto švietimo potencialą, kuris auga dėl Kauno technologijos universiteto (KTU) kasmet parengiamų aukštos kvalifikacijos specialistų skaičiaus. Kaip papildomą Kauno pranašumą įmonė taip pat įžvelgė tiesioginius skrydžius į Lutoną, kur „OAG“ turi savo būstinę, bei palankų regiono valdžios požiūrį į technologijų bendroves. „Dėl šių dalykų turėsime visas sąlygas sparčiai augti ir greitai bei efektyviai pritraukti vietos talentus“, – prideda įmonės technologijų direktorius.

„Džiaugiamės, kad „OAG“ įvertino mūsų informacinių technologijų profesionalų lygį. Neabejoju, kad nepriekaištingos reputacijos įmonės, kurios paslaugomis naudojasi stambiausios pasaulio oro linijos, atėjimas į Lietuvą patrauks ir kitų aviacijos rinkos dalyvių dėmesį,“ – sako VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

„Lietuva pastaruosius kelerius metus smarkiai augo kompetencijų piramidėje. Jei prieš keletą metų Lietuvą rinkosi sąlyginai nesudėtingas informacinių technologijų funkcijas perkelti norinčios bendrovės, tai jau kuris laikas mūsų vertės pasiūlymu pavyksta įtikinti produktines įmones, reikalaujančias aukštos kvalifikacijos specialistų pasiūlos. „OAG“ sprendimas kurtis Kaune žymį dar vieną laiptelį aukštyn, nes tai itin specializuotas produktas, gana nedidelis klientų ratas, todėl reikalingi patys geriausi profesionalai. Kaunas darsyk įrodo, kad yra lokacija, galinti tokio lygio profesionalus pasiūlyti“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Bendrovės siūlomi sprendimai apima didžiausią pasaulyje skrydžių tvarkaraščių duomenų bazę („OAG schedules“), realiuoju laiku atnaujinamą kelionės maršrutų ir skrydžių statusų sistemą („OAG flightview“) bei keliautojų srautų stebėsenos ir analizės priemonių paketą („OAG analytics“). „OAG“ valdo didelius duomenų masyvus, įmonės sistemos apdoroja daugiau kaip 1,4 milijardo užklausų per metus. Kasdien realiuoju laiku išsiunčiama per 54 milijonus dinaminių skrydžio statuso atnaujinimų. Tarp „OAG“ klientų ir partnerių yra 900 oro linijų ir 4000 oro uostų. Įmonės paslaugomis taip pat naudojasi skirtingų šalių vyriausybinės organizacijos, kelionių agentūros, ryšio tiekėjai, interneto paieškos sistemos. Šiuo metu įmonė turi biurus Bostone, Čikagoje, Singapūre, Tokijuje ir Pekine.