Incidentas: Varšuvoje lėktuvas leidosi be priekinės važiuoklės

Sausio 10 d. LOT oro bendrovės lėktuvas „Bombardier Dash 8 Q400“ leidosi avariniu būdu. 

Skrydžio iš Krokuvos į Lenkijos sostinę metu pilotai pranešė radijo ryšiu, kad pastebėjo lėktuvo važiuoklės gedimą. Važiuoklė išsiskleidė, bet priekinė jos dalis neužsifiksavo. Lėktuvui palietus nusileidimo taką Varšuvos Šopeno oro uoste priekinė važiuoklės dalis susiskleidė ir lėktuvas nučiuožė taku ant priekinės dalies. 

Šopeno oro uosto administracija paskelbė, kad nukentėjusių nėra. Lėktuvui sustojus 59 keleiviai ir keturi įgulos nariai buvo saugiai evakuoti.

Dėl incidento kelioms valandoms buvo sutrikdytas oro uosto darbas. Į Varšuvą skridę lėktuvai nukreipti į kitus oro uostus, kol avariją patyręs lėktuvas buvo patrauktas nuo tako.

Anot airlive.net, panaši situacija įvyko mažiau nei prieš mėnesį, kai tos pačios oro bendrovės, to pačio tipo lėktuve nustatytas važiuoklės gedimas, tačiau tą kartą prieš pat nusileidimą pavyko pilnai išskleisti važiuoklę. Taip pat lapkričio mėnesį oro bendrovės „FlyBe“ lėktuvas „Bombardier Dash 8 Q400“ tūpė avariniu būdu, neišsiskleidus priekinei važiuoklei.

Nuotrauka: Martin Ino