Apgadintas krušos „Atlas Global“ lėktuvas sėkmingai nusileido avariniu būdu

Liepos 27 dieną ukrainiečių įgula sėkmingai patupdė krušos apgadintą Turkijos oro bendrovės „Atlas Global“ lėktuvą Stambulo Atatiurko oro uoste. Tuo metu kiti lėktuvai buvo nukreipiami į atsarginius oro uostus ir tik šiam lėktuvui buvo padaryta išimtis, nors oro sąlygos buvo itin nepalankios – liūtis ir stiprus vėjas.

Lėktuvas „Airbus A320“ avariniu būdu leidosi po to, kai pateko į didelę audrą Turkijos oro erdvėje. Stipri kruša apgadino lėktuvo priekį, suskilinėjo pilotų kabinos langai, sutriko avionikos darbas. Pilotams teko skristi aklai, aplinką stebėti pro šoninius langus, todėl prie pat žemės lėktuvas skrido su dideliu pokrypiu, bet lemiamu tūpimo momentu lėktuvas buvo ištiesintas. 121 keleivis ir 6 žmonių įgula buvo išgelbėti. Turkijos sostinėje audra padarė daug nuostolių – vertė medžius, tvindė gatves ir metro, nukentėjo žmonės.

„Atlas Global“ lėktuvo kapitonas Aleksandras Akopovas buvo apdovanotas Ukrainos medaliu už drasą. 

Pilotas žurnalistams sakė, kad toks atvejis jam nutiko pirmą kartą per 30 karjeros metų ir patikino, kad bet kuris pilotas ir ekstremaliomis sąlygomis elgiasi patikimai ir profesionaliai, nors tai ir nėra labai lengva. Video siužetas iš įvykio vietos greitai apskriejo interneto kanalais po visą pasaulį ir sukėlė susidomėjimo bangą. Žmonės žavisi pilotu, aviacijos specialistai taip pat giria kolegą už sėkmingai patupdytą lėktuvą.