Istorinė akimirka: „Falcon Heavy” raketos paleidimo tiesioginė transliacija

Vasario 6 d. 22:45 Lietuvos laiku tiesioginės transliacijos metu turėsime galimybę išvysti galingiausios „SpaceX“ gamintojo sukurtos raketos „Falcon Heavy“ paleidimą iš Floridos valstijoje esančio Kennedy kosmodromo, JAV.

Ši raketa savo pajėgumais nusileidžia tik vienintelei istorijoje „Apollo Saturn V“ raketai, kuri buvo naudojama žmonių skrydžiams į Mėnulį ir atliko paskutinį skrydį prieš 45 metus – 1973 metais.

„SpaceX“ publikavo animacinį filmuką apie tai, kaip turėtų atrodyti tobulas „Falcon Heavy“ raketos skrydis, jei viskas vyks pagal įmonės inžinierių skaičiavimus. Vietoj sudėtingos mokslinės įrangos kosmoso tyrimams šios raketos pirmagalyje skries asmeninis E.Musko automobilis, vyšninės spalvos „Tesla Roadster“, už kurio vairo sėdės manekenas, apvilktas „SpaceX“ skafandru. Pagal planą, jis turėtų skrieti Marso orbita tūkstančius metų. Pats įmonės vadovas Elonas Muskas savo „Twitter“ paskyroje apie raketos paleidimą sakė: „Garantuoju, kad paleidimas bus entuziastingas bet kokiu atveju.“ Nepraleiskite tiesioginės transliacijos!

Jei pakilimas bus sėkmingas „Falcon Heavy“ taps galingiausia šiuo metu naudojama pasaulyje raketa nešėja. Gamintojų teigimu, raketa gebės į orbitą iškelti 64 tonas krovinio – daugiau, nei sveria keleivinis lėktuvas „Boeing 737“ su kuru, keleiviais, įgula ir kroviniu. „SpaceX“ kompanija sukūrusi visiškai naują raketą skraidinti žmones į kosmosą, atkūrė galimybę žmonių misijoms į Mėnulį ar Marsą.

Papildyta 20:55 val.: Skrydis atidėtas iki 22:45 val. dėl per stipraus vėjo.