Jaunieji pasaulio sklandytojai kyla į kovą dėl geriausiojo titulo

Liepos 30-ąją dieną pietų Čekijoje esančiame Taboro mieste startuoja 12-asis FAI pasaulio jaunimo sklandymo čempionatas. Čia savo jėgas išbandys ir dėl čempionų titulo kovos 74 pilotai iš įvairių pasaulio valstybių dvejose sklandytuvų klasėse – klubinėje ir standartinėje, o atkakli kova truks 2 savaites – nuo liepos 31 iki rugpjūčio 13 dienos.

Jau nuo pat liepos 24 dienos nedidelio miesto Čekijos pietuose Taboro padangę drebina vis daugiau sklandytuvų ir juos keliančių lėktuvų, o po oficialaus čempionato atidarymo miesto gyventojai, svečiai ir sklandymo sporto entuziastai grožėsis net 76 baltasparniais iš įvairiausių pasaulio kampelių – nuo Jungtinių Amerikos Valstijų iki Australijos, nuo Pietų Afrikos Respublikos iki gausiausių komandų iš Europos.

Į orą kils bei dviejų savaičių trukmės varžybose rungsis ir trys Lietuvos jaunimo sklandymo rinktinės atstovai – Ignas Bitinaitis, Jokūbas Motūza ir Šarūnas Stanevičius. I. Bitinaitis dalyvauja standartinės klasės įskaitoje su vokišku sklandytuvu „Rollanden-Schneider LS 8“ (varžybinis nr. H8), Š. Stanevičius ir J. Motūza dėl titulų kovos klubinės klasės įskaitoje su taip pat vokiečių gamybos sklandytuvais „ASW 20“ (varžybiniai nr. VJ ir BA). Lietuvių komandos kapitonė – Elzė Maslauskaitė.

Čempionato atidarymui Taboro centre nesutrukdė ir prapliupęs lietus, šventės metu sklandymo sporto gerbėjai grožėjosi kiekvienos valstybės pilotų eisena, kartu su dalyviais ir organizatoriais klausėsi Čekijos aeroklubo prezidento, Taboro aerodromo direktoriaus bei tarptautinio žiuri prezidento sveikinimo kalbų, o žiuri prezidentui paskelbus 12-ąjį pasaulio jaunimo sklandymo čempionatą oficialiai atidarytą, aikštėje nugriaudėjo audringi plojimai.

Atkaklios varžybos Čekijoje truks 2 savaites – nuo liepos 31 iki rugpjūčio 13 dienos, o kaip sekasi atstovauti Lietuvai mūsų rinktinės pilotams bei kitiems varžybų dalyviams galite stebėti www.soaringspot.com.