Sklandytojo A. Ruko taurė – Romualdo Konteikio rankose

Visą skraidymų sezoną Pociūnuose vykusios sklandytojo Antano Ruko taurės varžybos pasibaigė trisdešimt trejų metų kauniečio Romualdo Konteikio pergale. 

Varžybos ypatingos tuo, kad jose galėjo dalyvauti visi šalies pilotai ir į jas įsijungti bet kuriuo metu. Šiemet dėl taurės kovojo 31 sklandytojas, palankūs orai leido įvykdyti 34 užduotis. Romualdas Konteikis skraidė 24 dienas, iš kurių devynis kartus buvo pirmas, keturis kartus – antras, kartą – trečias ir surinko 1260 taškų. Antras liko  Artūras Klimašauskas (1030 tšk.), trečias – Darius Liaugaudas (1020 tšk.). Kartu su Kauno apskrities aviacijos sporto klubo (KAASK) sklandytojais dalyvavo ir latvis Valdemars Gavars, panevėžietis Gintautas Butnoris, vilniečiai Andrius Tamulėnas, Sakalas Uždavinys. Varžybų  pabaigoje į sklandytuvą sėdo ir lakūnas akrobatas Antanas Marčiukaitis. 

Varžybų dalyviai pilotavo įvairių klasių sklandytuvus, pradedant „standartukais“ „Jantar St“, baigiant dviviečiu ilgasparniu „LAK-20“. R. Konteikis skraidė „Jantar St2“, kuriuo ore išbuvęs per 1600 val. ir, anot čempiono, jis tarsi tapęs jo „marškiniais“. Būtent, pastovumas ir patirtis jam ir leido iškovoti šią taurę. Šie metai Romualdui labai sėkmingi, be A. Ruko taurės jis Lietuvos klubinės klasės čempionate iškovojo trečią vietą, trečias buvo ir Baltijos taurės „Baltic Cup 2019“ važybose. Skraidyti pradėjo 1999 metais Gelgaudiškyje vaikiškais sklandytuvais „LAK-16“. Pirmasis instruktorius buvo Antanas Unikauskas. Nuo 2001 m. skraido Pociūnuose. Yra  baigęs VGTU, kuriame įgijo piloto specialybę, bet dirba orlaivių mechaniku.

A. Ruko taurės varžybos vyksta nuo 2002 metų. Taurė pereinamoji. Ją po kartą laimėjo Vytautas Mačiulis, Algimantas Jonušas, Vladas Motūza, Gvidas Sabeckis, po pusantro karto – Vytautas Rasimavičius, Gintautas Zubė, du kartus – Vytautas Sabeckis, keturis kartus – Darius Liaugaudas ir kt. Visų prizininkų vardai išgraviruoti ant taurės.

A. Rukas (1950 –1992 ) – lakūnas bandytojas, daugkartinis TSRS čempionas, vienas iš UAB „Termikas“ steigėjų.

A. Ruko taurės varžybomis KAASK  baigė ir skraidymų sezoną.