Prastas oras sutrumpino Lietuvos čempionato Marijampolėje programą (rezultatai, uždarymo akimirkos)

Rugpjūčio 10-12 dienomis Sasnavos aerodrome vyko atviras 28 Lietuvos parašiutų sporto tikslaus nusileidimo čempionatas. Deja, savaitgalį vyravo nepalankios meteorologinės sąlygos (lietus, stiprus vėjas), todėl varžybų programa buvo sutrumpinta.

Čempionato dalyviai varžėsi Lietuvos parašiutų sporto tikslaus nusileidimo ir atviro Lietuvos parašiutų sporto tikslaus nusileidimo įskaitose. Dalyvavo 8 komandos iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos Respublikų, asmeninėje įskaitoje – ir Rusijos sportininkai. Iš viso į Sasnavos aerodromą išmėginti jėgas susirinko 34 sportininkai.

Dalyvavo 8 komandos iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos Respublikų, asmeninėje įskaitoje - Rusijos sportininkai. Iš viso į Sasnavos aerodromą išmėginti jėgas susirinko 34 sportininkai.

Komandinėje rungtyje, nacionalinėje ir bendroje (atviro čempionato) įskaitose nepralenkiama buvo Marijampolės aeroklubo rinktinė: Edgaras Danilaitis, Deividas Raguckas, Gediminas Jankauskas ir Juozas Kriščiūnas užėmusi pirmąją vietą.

Atviro čempionato suvestinėje – antrąją vietą iškovojo Baltarusijos komanda „Bulbashi Belarus“, trečiąją – Marijampolės antroji komanda.

Asmeninėje rungtyje pavyko užbaigti tik moterų įskaitą: 1 vieta skirta sportininkei iš Baltarusijos Dayrai Burynai, 2 vieta – Marijampolės aeroklubo sportininkei Linai Jankauskienei, 3-oji vieta – atstovei iš Baltarusijos komandos Inhai Saikd.

Teisėjų kolegijai vadovavo Nacionalinės kategorijos teisėja Violeta Nikonovė. Renginį organizavo Marijampolės aeroklubas ir Lietuvos parašiutų sporto federacija.

Vido Lietuvininko nuotrauka

Pokalbį apie tikslaus nusileidimo parašiutų sportą su Marijampolės aeroklubo vadovu skaitykite žurnale „Aviacijos pasaulis“ nr. 7.