Po ketvirtojo Pasaulio jaunimo sklandymo čempionato pratimo: lietuviai Joris Vainius ir Ignas Bitinaitis priekyje

Rugpjūčio 6 d. Pasaulio jaunimo sklandymo čempionate peržengta minimali 4 pratimų riba, reikalinga varžyboms įskaityti. Tiesa, peržengta ji tik standartinėje klasėje. Klubinėje klasėje sklandytojai kilo į orą, tačiau nei vienas iš dalyvių neįvykdė dienos normatyvo ir rezultatai nebuvo skaičiuojami.

Ketvirtąją čempionato dieną dėl prastų oro sąlygų sklandytojams buvo duotos užduotys skrieti zonomis. Tai reiškia, jog atskaitos punktai buvo išplėsti iki 5–20 km. Todėl ir dienos pratimai buvo duoti intervaliniai: 114,22 km – 241,81 km standartinėje ir 110,10 km – 218,64 km klubinėje klasėse. Pirmosios vietos nugalėtojas standartinėje klasėje įveikė 147,05 km atstumą.

„Sieksiu būti pirmas“, – užtikrintai sakė J. Vainius.

Ketvirtą sklandymo varžybų pratime pirmąją ir antrąją vietas standartinėje klasėje pelnė Lietuvos jaunimo sklandymo rinktinės nariai Joris Vainius bei Ignas Bitinaitis. Trečioje vietoje liko sklandytojas iš Čekijos Karelis Novakas. 

25 metų Lietuvos sklandytojui J. Vainiui šis Pasaulio jaunimo sklandymo čempionatas paskutinis, nes sportininkai gali dalyvauti iki 25 metų amžiaus. Šis aspektas ir tai, kad čempionatas vyksta namuose, Jorį motyvuoja siekti kuo aukštesnių rezultatų. „Sieksiu būti pirmas“, – užtikrintai sakė J. Vainius.

Bendroje rezultatų lentelėje standartinėje klasėje po keturių pratimų pirmauja du Lietuvos sklandytojai: pirmas yra I. Bitinaitis, nuo jo nedaug atsilieka ir antrą vietą užima J. Vainius. Trečioje vietoje kol kas yra olandas Sjoerdas van Empelenas. 

Ketvirtą sklandymo varžybų dieną klubinėje klasėje geriausius rezultatus pademonstravo lietuvis Laurynas Šupinys, lenkas Wojciechas Wojtaczka ir amerikietis Jamesas Stewartas. Kadangi pratimas buvo neįskaitytas, bendroje klubinės klasės įskaitoje rezultatai po ketvirtojo pratimo nesikeitė: pirmoje vietoje yra austras Paulas Altrichteris, antroje – vokietis Julianas Klemmas, o trečioje – britas Jake Brattle.

Bendroje čempionato šalių rezultatų lentelėje pirmas tris pozicijas užima Vokietija, Nyderlandai ir Lietuva. Čempionate dalyvauja 70 sklandytojų iš 18 pasaulio valstybių.

Čempionatą stebėkite gyvai: http://jwgc.onglide.com/