Geresniam Kauno „Žalgirio“ pasiruošimui – skrydžiai į mūšius privačiais lėktuvais

Daugiau komforto, laiko poilsiui prieš rungtynes, kelionės be streso ir eilių oro uostuose. Šios priežastys lėmė Kauno „Žalgirio ir Europos verslo aviacijos bendrovės „Klasjet“ bendradarbiavimo pradžią. Įmonė žaidėjus į mūšius Eurolygoje dabar skraidina privačiais „Boeing 737“ lėktuvais, o toks kelionės būdas pasirinktas ne dėl prabangos.  „Žaidžiant krepšinį, net smukiausia detalė yra lemtinga, todėl privatūs skrydžiai svariai prisideda prie mūsų pergalių“, – tikina vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Privačiame lėktuve – poilsis ir varžovų analizė 

Vyriausiojo „Žalgirio“ trenerio žodžius tik patvirtina užsienio atletų praktika. Nustatyta, kad sportininkų sėkmei itin svarbus keliavimo į rungtynes būdas. Dalis jų per sezoną turi nuskristi daugiau nei 370 tūkst. kilometrų ir kelionės patogumas net 60 proc. prisideda prie tikimybės, kad namo atletai grįš pasipuošę auksu. 

NBA komandų žaidimo tyrimas parodė: dažniausia prastų pasirodymų priežastis – trijų skirtingų laiko juostų kirtimas prieš rungtynes. Norėdama išspręsti šią problema, lyga sutarė su oro linijomis didžiajai daliai klubų galimybę naudotis užsakomaisiais skrydžiais, išskirtinai pritaikytais krepšininkų kelionėms. Tyrimas atskleidė – patogiai keliaudami, jie sutaupė laiko, jėgų ir galėjo geriau nusiteikti rungtynėms. To padaryti naudojantis įprastomis oro linijomis nepavykdavo.

Privačiame lėktuve galiam geriau atsipūsti ir pasiruošti žaidimui.

„Užsakomieji skrydžiai yra išskirtinai patogūs: komandos gali pasiekti galutinį savo kelionės tikslą be galvos skausmą sukeliančių persėdimų ar laukimo oro uostų eilėse prie registracijos vartų. Sportininkai taip pat nesijaudina dėl skrydžių vėlavimų – privatūs lėktuvai skirti nepriekaištingai atitikti klientų poreikius. Tokiu lankstumu įprastos oro linijos negali pasigirti“, – teigia „Klasjet“ vadovė Rita Domkutė.  

Rinktis privatų skrydį ji pataria ne tik dėl minėtų priežasčių. Užsakomosios kelionės taip pat užtikrina galimybę geriau pasiruošti rungtynėms bei laiką ore išnaudoti produktyviau. R. Domkutės teigimu, nors manoma, kad skrisdami keleiviai dažniausiai miega ar žiūri filmus, legendinio Bostono ledo ritulio klubo „Boston Bruins“ pavyzdys tokį įsitikinimą paneigia. Šios komandos nariai ore peržvelgdavo varžovų rungtynes bei analizuodavo oponentų stipriąsias ir silpnąsias vietas. 

Š. Jasikevičius: skrisdami privačiai, žaidžiame geriau 

Erdvios vietos yra ypač svarbios aukštiems krepšinio žaidėjams.

Kitas puikus pavyzdys – Eurolyga. Didžioji Senojo žemyno komandų dalis naudojasi įprastomis oro linijomis, tačiau vos keletas klubų renkasi privačius skrydžius. Pastarųjų rezultatai dėl tokių kelionių tik gerėja – tai gali patvirtinti ir Kauno „Žalgirio“ sportininkai bei vadovai. Tikėdamasi pagerinti rezultatus, komanda nusprendė į rungtynes skirtinguose pasaulio kampeliuose skristi privačiais lėktuvais, ir pokytis maloniai nustebino. 

Kauno „Žalgiris“ laimėjo 7 rungtynes 2015–2016 metų Eurolygos sezone, o 2017–2018 metų sezone pergalių skaičius šoktelėjo daugiau nei dvigubai – iki 18 įveiktų varžovų. Didelę įtaka šiam pokyčiui lėmė privatūs skrydžiai „Klasjet“ orlaiviais, su kuriais krepšininkai į mačus keliauja ir greičiau, ir patogiau. 

Egzistuoja ryšys tarp patogių kelionių ir pergalių.

„Šiemet Eurolygoje žaidžia 18 komandų – anksčiau jų būdavo 16. Todėl rungtynių dabar daugiau ir mums ypatingai svarbu tinkamai pailsėti prieš kiekvieną susitikimą. Visi žinome: krepšinis Lietuvoje yra antroji religija, o mūsų pareiga bei atsakomybė – nenuvilti sirgalių. Krepšininkų treniruotės yra be galo įtemptos, jie aukštesni nei kiti sportininkai, tad komfortas, papildomas laikas pasiruošti rungtynėms tiesiog privalomi. Kiekviena net mažiausia smulkmena gali lemti pergales, o skrydžiai privačiais lėktuvais suteikia daugiau poilsio, mažina kelionių stresą ir padeda žaisti geriau“, – sako Š. Jasikevičius.    

Todėl patogumas, papildomas poilsio laikas, galimybė išvengti eilių ir streso svariai prisideda prie atletų sėkmės, o kelionės privačiais lėktuvais yra racionali bei atsiperkanti investicija į sportą.