Vilniaus oro uoste pristatoma nauja paroda: akimirkos iš NATO suvažiavimo bei kasdieninio gyvenimo

Vilniaus oro uoste pirmadienį, rugpjūčio 21 dieną, atidaryta aviacijos fotografijos paroda. Tai jau trečioji tokia paroda, šį sykį keleivius kviečianti susipažinti su įamžintomis aviacijos specialistų kasdienybės bei NATO suvažiavimo akimirkomis.

Šį mėnesį surengta paroda ypatinga tuo, kad savo užfiksuotus kadrus galėjo siųsti ne tik oro uostų įmonių darbuotojai, tačiau ir aviacijos entuziastai, įamžinantys lėktuvus iš specialiai įrengtų aikštelių bei kitų vietų. Į Vilnių atskridę keleiviai gali pasimėgauti išskirtiniais kadrais iš kasdieninio oro uostų gyvenimo bei įamžintomis akimirkomis iš neseniai vykusio NATO viršūnių suvažiavimo.

Parodos iniciatorių, antžeminio aptarnavimo bendrovės „Litcargus“ personalo direktorės Astos Jurėnaitės teigimu, paroda ne tik leidžia keleiviams iš arčiau susipažinti su išskirtiniu oro uosto gyvenimu, tačiau kartu – tai ir aviacijos profesionalus bei entuziastus vienijanti šventė. Lietuvos aviacijos bendruomenė nedidelė, tačiau įsisukę į rutiną retai kada pasikalbame ne darbiniais reikalais. Šis aviacijos fotografijos konkursas – aviacijos profesionalus ir entuziastus vienijanti šventė. Aviacija – be galo įdomi sritis, ir galimybės save atrasti joje praktiškai neribotos. Norime vienyti ir didinti mūsų bendruomenę“, – teigia įmonės „Litcargus“ personalo direktorė Asta Jurėnaitė.

Džiaugiamės, kad jau trečiąjį kartą partnerio UAB „Litcargus“ Vilniaus oro uosto erdvėse organizuojama fotografijos paroda atvykstantiems lietuviams ir sostinės svečiams kuria teigiamą patirtį, suteikia galimybę stabtelti, pasižvalgyti po aviacijos pasaulio užkulisius ir pasimėgauti vaizdais, kurių kiekvieną dieną taip paprastai nepamatysi – sako šiemet parodoje dalyvavusios įmonės Lietuvos oro uostai komunikacijos projektų vadovė Lina Beišinė.

Iš viso naujajai parodai buvo pateikta daugiau nei 170 įamžintų akimirkų. Savo fotografijos darbais dalinosi lėktuvų stebėtojai bei darbuotojai iš įmonių „Litcargus“, „Baltic Ground Services“, „Getjet airlines“ ir Lietuvos oro uostų. Iš atsiųstų nuotraukų komisija atrinko geriausius darbus dviem skirtingom kategorijom – „Kasdienybė“ bei „NATO egzaminas“. Pirmajai kategorijai iš 101 užfiksuoto kadro buvo atrinkta 10 geriausių nuotraukų, o „NATO egzamino“ kategorijai – iš 18 nuotraukų geriausiu buvo išrinkta viena įamžinta akimirka.

Komisiją, vertinusią atsiųstas nuotraukas, sudarė aviacinių naujienų portalo aviacijospasaulis.lt redaktorė Vilma Jankienė, Lietuvos fotomenininkų sąjungos, spaudos fotografų klubo valdybos narys Andrius Repšys, taip pat Lietuvos oro uostų maršrutų plėtros vadybininkas, aviacijos fotografas Martynas Jaugelavičius. Lėktuvų stebėtojų atsiųstus kadrus papildomai vertino ir du fotografai, internetinės svetainės planespotter.net redaktoriai Moritz Borstell iš Vokietijos bei Felix Sourek iš Austrijos. Keleiviai Vilniaus oro uoste esančią parodą gali aplankyti mėnesį laiko – nuo rugpjūčio 21 iki rugsėjo 21 dienos.

(Nuotraukos – organizatorių)