Keleivių srautų augimai Talino ir Rygos oro uostuose

Laisvėjant pandemijos sukeltiems keliavimo suvaržymams, atsigauna ir oro uostai. Štai gegužės mėnuo pagrindiniam Estijos Talino oro uostui buvo pakankamai sėkmingas. 

Per šį laikotarpį oro uostas aptarnavo net 54,8 tūkst. keleivių – daugiausia nuo šių metų pradžios. Prie išaugusio keleivių srauto prisidėjo tai, kad gegužę Talino oro uoste atsirado naujų reisų krypčių, tokių kaip skrydžiai į Atėnus, Charkovą, Miuncheną ir kt. Taip pat pradėti vykdyti ir užsakomieji skrydžiai į turistinius miestus – Antaliją, Rodą ir Heraklioną. Būtent į šiuos tris miestus gegužę ir skrido daugiau nei trečdalis visų Talino oro uoste aptarnautų keleivių. Tikimasi, kad palaipsniui laisvėjant keliavimo suvaržymams, birželį Talino oro uoste bus aptarnauta dar daugiau keleivių nei gegužę. 

Tuo tarpu Rygos oro uoste gegužės mėnesį buvo aptarnauta šiek tiek daugiau nei 85 tūkst. keleivių – t.y. beveik trečdaliu daugiau nei balandį. O iš viso per penkis šių metų mėnesius bendras keleivių srautas šiame oro uoste pasiekė 248 tūkst. Gegužę taip pat išaugo ir oro uoste aptarnautų skrydžių skaičius – įvyko 2,3 tūkst. skrydžių, arba maždaug 500 daugiau nei balandį. 

 

Šaltinis: Talino ir Rygos oro uostų informacija