Lietuvos oro uostai pandemijos dienomis išplatino tekstą visiems Lietuvos žmonėms

Lietuvos oro uostai išplatino atvirą laišką, skirtą ne tik keleiviams, bet ir visiems Lietuvos žmonėms. Tekstas ir nuotraukų rinkinys byloja, kad lengva nebuvo ir kad oro uostuose dirbo ne tik oro uostų darbuotojai, bet ir daugybės kitų organizacijų, įstaigų žmonės. Dedamos didelės pastangos sustabdyti koronos viruso plitimą.

„Paprastai įrašus skiriame mūsų keliautojams ir aviacijos mylėtojams. Šįkart kreipiamės į visos Lietuvos žmones.

Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostai yra ne tik strateginiai valstybės objektai. Išvykstantiems – tai vartai į pasaulį, atvykstantiems – vartai į mūsų šalį – Lietuvą.

Koronavirusas, staiga sustabdęs visą pasaulį, yra didžiausias iššūkis mūsų oro uostų istorijoje. Su šią savaitę kulminaciją pasiekusiu virusu mes „gyvename“ kur kas ilgiau – jau keletą mėnesių, kuomet Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pradėjo tikrinti iš Kinijos grįžusių keliautojų sveikatą.

Lietuvoje įsigaliojus karantinui, atstačius pasienio kontrolę ir prasidėjus visuotinei atvykstančių keleivių patikrai, Lietuvos oro uostai pasikeitė neatpažįstamai. Oro linijų bendrovėms atšaukus didžiąją dalį skrydžių, užsidarius beveik visoms parduotuvėms ir kavinėms Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostai pamažu tampa kaip niekad ramūs.

Likus vos kelioms dienoms iki sienų uždarymo, didžiausiu iššūkiu tapo pasitikti ir patikrinti visus grįžtančius tautiečius. Iššūkių, kurių nesuplanuosi, akivaizdoje susivieniję oro uostų darbuotojai ir čia veikiančios tarnybos ėmėsi nekonvencinių būdų, visi dirba petys į petį siekiant „nebeorouostiškame“ oro uoste atvykimo patirtį padaryti kuo sklandesnę.

Nuoširdžiai atsiprašome mūsų keliautojų, kuriems tenka ilgiau palaukti lėktuvuose, autobusuose ar patikroje – galime patikinti, kad darome absoliučiai viską, kas yra įmanoma tokioje unikalioje situacijoje.

Norime išreikšti didžiausias padėkas mūsų kolegoms, partneriams, tarnyboms, savivaldybėms, oro uostuose veikiančioms įmonėms ir kariams, kurie šiuo ypatingai sunkiu laiku rodo išskirtinį vieningumą. Jūs – tikri herojai! Ir, žinoma, dėkojame jums už nuolatinį palaikymą, su kuriuo kartu įveiksime šį laikmetį ir tapsime dar stipresni ir labiau susitelkę.“