Keisis Vilniaus ir Kauno oro uostų vadovai

Vilniaus ir Kauno oro uostams vadovaujantis Olafas Martensas palieka darbą Lietuvos oro uostuose, o po paskutinės jo darbo dienos kovo 23 d., sostinės ir Kauno oro uostai turės laikinuosius direktorius.

O. Martenso teigimu, priimti tokį sprendimą jį paskatinę asmeninės priežastys.

Olafas Martensas

„Darbas Lietuvos oro uostų komandoje suteikė neįkainojamos profesinės patirties ir galimybę įgyvendinti projektus, svarbius visos šalies mastu. Todėl nusprendžiau, kad po sėkmingai pasiektų tikslų atėjo metas pokyčiams. 

Išeidamas noriu nuoširdžiai padėkoti visiems kolegoms už pademonstruotą pasitikėjimą manimi, jų degančias akis ir paramą. Vilniaus oro uosto komanda ne kartą įrodė savo profesionalumą ir atkaklumą siekiant tikslų, todėl neturiu abejonių, kad jų dėka didžiausias šalies oro uostas ir toliau džiugins savo rezultatais ir idėjomis taip būdamas pavyzdžiu kitiems“, – komandai dėkojo O. Martensas.

Nuo 2016 m. lapkričio Vilniaus oro uosto direktoriaus pareigas ėjęs O. Martensas prisidėjo įgyvendinant užsibrėžtus ambicingus sostinės oro vartų tikslus ir sutelkiant bei nuolat motyvuojant profesionalią aviacijos ekspertų komandą. Be to, nuo 2017 m. spalio jam buvo patikėta ir laikinojo Kauno oro uosto vadovo kėdė.

Bene didžiausiu O. Martenso nuopelnu yra laikoma sėkmingai ir sklandžiai 2017 m. vasarą atlikta kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcija Vilniaus oro uoste. 

Padėką už profesinį indėlį tobulinant procesus Vilniaus ir Kauno oro uostuose bei auginant įmonės kultūrą išreiškė ir Lietuvos oro uostų direktorius Marius Gelžinis.
 
„Olafui noriu padėkoti už aktyvų darbą bei įsitraukimą ir palinkėti visokeriopos sėkmės ateityje. Lietuvos oro uostai pradeda vykdyti naujų nuolatinių Vilniaus ir Kauno, o taip pat ir Palangos oro uostų vadovų atranką, tad tikimės, kad jau greitu metu turėsime pilnai suformuotą naujų oro uostų direktorių komandą“, – sakė M. Gelžinis. 

Iš savo pareigų pasitraukus O. Martensui, Vilniaus oro uostui laikinai vadovaus Justinas Stepšys, šiuo metu einantis Komercijos departamento Neaviacinių paslaugų skyriaus vadovo pareigas. Laikinojo Kauno oro uosto direktoriaus postas atiteks šių oro vartų Operacijų skyriaus vadovui Tomui Urbonui.

Laikinąjį vadovą šiuo metu turi ir Palangos oro uostas. Po jam vadovavusio M. Gelžinio paskyrimo į Lietuvos oro uostų generalinio direktoriaus vietą, šias pareigas laikinai pradėjo eiti Algirdas Makulavičius, iki šiol vadovavęs Palangos oro uosto Operacijų skyriui.