Atnaujinami skrydžiai po uragano „Irma“

Rugsėjo 12 d. JAV Floridos valstijos oro uostai pamažu pradėjo atnaujinti savo veiklą, po praūžusio uragano „Irma“, kuris smarkiai nusiaubė Karibus ir Floridos valstijos salynus. Laimei, Floridoje padaryti uragano nuostoliai nebuvo tokie dideli, kaip tikėtasi.

Labiausiai nuo uragano nukentėjo Ki Vesto, Maratono ir Neiplso oro uostai, kuriuose vis dar esama elektros energijos sutrikimų.

Dauguma pietinėje šios valstijos dalyje esančių pilotų, aviacijos įmonių ir mokyklų, tokios, kaip Embrio-Ridlo aeronautikos universitetas Deitono Biče dar prieš atklystant uraganui spėjo evakuoti orlaivius į saugias teritorijas. Jau yra paskelbta, kad uragano padaryta žala Floridos pietuose esantiems oro uostams vyrauja nuo menkos iki itin didelės. Pranešama, kad labiausiai nuo uragano nukentėjo Ki Vesto, Maratono ir Neiplso oro uostai, kuriuose vis dar esama elektros energijos sutrikimų. Neiplso oro uoste dėl uragano „Irma“ buvo smarkiai apgadinti lėktuvų angarai, nuostolius patyrė komercinių skrydžių terminalas, tačiau oro uosto oro eismo kontrolės bokštas beveik nenukentėjo. Mažiau nukentėjo ir orlaivių gamintojai, kurių būstinės yra įsikūrusios pietų Floridoje.

„Piper“ ir „Embraer“ praneša apie tai, jog dar prieš uraganui persikeliant į Floridą, spėta imtis papildomų apsaugos priemonių – buvo sustiprintos gamybinių patalpų konstrukcijos. Todėl abiems orlaivių gamintojams uragano padaryta žala yra minimali.

Vis dėlto, darbą šiems gamintojams pilnu pajėgumu atnaujinti trukdo kol kas dar nuolatiniai elektros energijos sutrikimai. Taip pat pranešama, kad uraganas padarė didelius nuostolius San Marteno saloje esančiam Princesės Julianos ir JAV Mergelių salų Sent Tomo oro uostams. O oro uostuose, kurie patyrė minimalius nuostolius, pamažu atnaujinama įprasta veikla – buvo atidarytas Ki Vesto karinis oro uostas, o Leiklendo Linderio regioninis oro uostas šiuo metu pradėtas naudoti, kaip bazė humanitarinės pagalbos skrydžiams.