„airBaltic“ plečia savo veiklą Vilniuje ir 2024 m. vasarą prideda dar du maršrutus

Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ pranešė toliau plečianti veiklą Vilniuje ir į savo artėjančios vasaros skrydžių tvarkaraštį iš Lietuvos sostinės įtraukė dar du maršrutus – į Lisaboną (Portugalija) ir Hamburgą (Vokietija). Abu nauji maršrutai – tai dalis „airBaltic“ ir Lietuvos oro uostų bendradarbiavimo pasidalijant riziką.

Vilnius. Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ pranešė toliau plečianti veiklą Vilniuje ir į savo artėjančios vasaros skrydžių tvarkaraštį iš Lietuvos sostinės įtraukė dar du maršrutus – į Lisaboną (Portugalija) ir Hamburgą (Vokietija). Abu nauji maršrutai – tai dalis „airBaltic“ ir Lietuvos oro uostų bendradarbiavimo pasidalijant riziką.
Apie tai šiandien Vilniaus oro uoste vykusiame pranešime žiniasklaidai pranešė „airBaltic“, Lietuvos oro uostų atstovai ir Lietuvos susisiekimo ministras Marius Skuodis.
„Vilnius yra vienas iš „airBaltic“ namų miestų, todėl esame pasiryžę toliau gerinti susisiekimą su miestu ir iš jo. Nauji maršrutai suteiks keleiviams daugiau galimybių rinktis laisvalaikio ir verslo keliones. Esame dėkingi Lietuvos oro uostams ir mūsų vietos partneriams už ilgametį bendradarbiavimą bei paramą „airBaltic“ plėtrai Lietuvoje“, – teigė „airBaltic“ tinklo plėtros viceprezidentas Mantas Vrubliauskas. 
„Plėsdami rizikos pasidalijimo modelį, sėkmingai tęsiame savo pasiteisinusią maršrutų plėtrą. Kartu su partneriais investuojame į aukštos kokybės oro susisiekimą tarp Lietuvos ir pagrindinių Europos aviacijos centrų. Lisabona, Portugalijos sostinė, yra ypač svarbi jungtis tarpžemyninėms kelionėms. Be to, Hamburgas, žymus Vokietijos miestas ir uostas, suteikia didelių verslo galimybių, palengvina naujų maršrutų į įvairias pasaulio šalis atidarymą“, – sakė Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Simonas Bartkus.
Iš Vilniaus „airBaltic“ į abu miestus skraidins du kartus per savaitę ir keleiviams pasiūlys dvi paslaugų klases – ekonominę ir verslo klasę.

Naujųjų maršrutų bilietus jau galima įsigyti bendrovės tinklalapyje www.airbaltic.com.
Abu nauji maršrutai bus vykdomi „Airbus A220-300“ orlaiviais – vienais efektyviausių komercinių orlaivių danguje. A220-300 lėktuvas suteikia puikią skrydžių patirtį, o keleiviai gali naudotis tokiais privalumais kaip platesnės sėdynės, didesni langai, daugiau vietos rankiniam bagažui salone, patobulintos tualetų patalpos, taip pat užtikrina geresnes bendrąsias eksploatacines savybes, degalų naudojimo efektyvumą ir patogumą tiek keleiviams, tiek personalui.
Ateinantį vasaros sezoną „airBaltic“ planuoja atidaryti keturis naujus maršrutus iš Lietuvos – tris iš Vilniaus į Krokuvą, Hamburgą, Lisaboną ir vieną iš Palangos į Amsterdamą. 2024 m. oro bendrovė sujungs Lietuvą su 18 krypčių ir toliau bazuos du orlaivius Vilniuje.
„airBaltic“ iš Vilniaus, Rygos, Talino, Tamperės ir Gran Kanarijos (sezoniškai) skraidina daugiau nei 130 krypčių Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje ir Kaukazo regione. Visą „airBaltic“ skrydžių tvarkaraštį ir bilietus galima rasti bendrovės tinklalapyje www.airbaltic.com.