„Monarch Airlines“ bankrotas: atšaukta apie 300 tūkstančių rezervuotų skrydžių

Spalio 2 d. apie bankrotą ir veiklos nutraukimą paskelbė britų oro bendrovė „Monarch Airlines“, vykdžiusi daugiausia sezoninius skrydžius.

Šis sprendimas sukėlė daug nerimo ne tik Jungtinės Karalystės vyriausybei, bet ir oro bendrovės klientams. Nutraukus veiklą, „Monarch Airlines“ atšaukė ir visus savo orlaivių skrydžius. Dėl to įvairiose šalyse palikta apie 110 tūkst. bendrovės keleivių, daugiausia britų, turėjusių artimiausiu metu grįžti namo. Teigiama, kad didžioji dalis oro bendrovės parduotų bilietų yra be draudimo, todėl tai apsunkina finansinių nuostolių keleiviams grąžinimą.

Vis dėlto, J. Karalystės vyriausybė deda pastangas, kad užsienyje palikti „Monarch Airlines“ keleiviai būtų sugrąžinti namo. Planuojama jų perskraidinimui parūpinti apie 30 lėktuvų. Oro bendrovės bankrotas taip pat sukėlė nemažai nesklandumų ir dar 860 tūkst. keleivių, kurie buvo suplanavę artimiausiu metu vykti į keliones „Monarch Airlines“ lėktuvais ir buvo nusipirkę bilietus. Teigiama, kad bankrutavusi oro bendrovė jau kurį laiką veikė nuostolingai, vien praėjusiais metais ji patyrė 291 mln. svarų nuostolių.

Šaltinis: „BBC"