„Sakalo sparnai 2019“: programoje ir italų skraidymo grupės „Frecce Tricolori“ pasirodymas

Liepos 27 d. Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje vyks tarptautinė Aviacijos šventė „Sakalo sparnai 2019“, skirta Lietuvos karo aviacijos 100-mečiui paminėti. Laukiama pasirodymų skirtingų tipų orlaiviais – nuo istoriją menančio ANBO iki naujausių ir moderniausių naikintuvų. Šventėje numatoma apie keturias valandas truksianti parodomųjų ir akrobatinių skrydžių programa.

Dalyvauti renginyje jau sutiko 16 šalių atstovai su kariniais orlaiviais. Tarp jų Čekijos, Lenkijos, Latvijos, Suomijos, Kroatijos, Danijos, Vengrijos, Vokietijos, Belgijos, Estijos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Ukrainos oro pajėgų kariai.

Renginyje pasirodys viena garsiausių skraidymo grupių iš Italijos „Frecce Tricolori“, taip pat demonstracinis Belgijos Karališkųjų oro pajėgų naikintuvas F-16 „Dark Falcon“, NATO partnerių - Suomijos mokomasis lėktuvas „Hawk“ ir Ukrainos oro pajėgų SU-27 bei daug kitų.
Taip pat savo ekspoziciją ir veiklą pristatys Lietuvos skraidyklių ir parasparnių sporto federacija, KTU, VGTU, bei Kauno technologijų kolegija, įvairios organizacijos ir įstaigos.

Be orlaivių bus galima pamatyti ir Karinių jūrų pajėgų, Sausumos pajėgų bei Specialiųjų operacijų pajėgų technikos ekspozicijas, įvairią ginkluotę, laivo povandeninių minų paieškos ir išminavimo robotus, bus galima išbandyti universalios integruotos lazerinės mūšio sistemos  (MILES) galimybes. 

Šventės svečius sveikins ir Defilė atliks Garbės sargybos kuopos kariai, reprezentuojantys Lietuvos kariuomenės sausumos, oro ir jūrų pajėgas.

Aviacijos šventė „Sakalo sparnai 2019“ tai padėka visiems prisidėjusiems, puoselėjusiems ir kitaip rėmusiems aviacijos raidą Lietuvoje.

https://www.patreon.com/aviacijospasaulis