Rusijos gamintojai galbūt nedalyvaus Farnboro ir Le Buržė aviacijos parodose

Rusijos valstybinė korporacija „Rostex“ pranešė, kad smarkiai dvejojama dėl dalyvavimo Farnboro (Didžioji Britanija) aviacijos parodoje, kuri vyks liepos 16–22 dienomis. 

Priežastis yra ta, kad organizatoriai uždraudė rusiškoms įmonėms demonstruoti savo karinę techniką. Pranešime spaudai skelbiama, kad „nedraugiški užsienio partnerių žingsniai daro įtaką ne tik dalyvavimui parodose, bet ir apskritai mūsų produkcijos patekimui į užsienio rinkas“.

„Mes koncentruojamės į kitas rinkas, nes technika, kurią gaminame, skiriama būtent joms. Farnboro ir Le Buržė renginiai mums buvo daugiau prestižo reikalas.“

„Rostex“ tai įvardijo kaip nesąžiningos konkurencijos pasireiškimus, kurių vis dažniau pasitaiko prekybos ginkluote srityje. Tačiau jie neatsisako galimybės pasinaudoti galimybe šiame renginyje pademonstruoti savo civilinę produkciją.

Jau 2014 m. Rusijos delegacija negalėjo dalyvauti Farnboro parodoje, nes didžioji dauguma iš ketinusių ten vykti negavo Britanijos vizų, tarp jų – kompanijų „Rusijos sraigtasparniai“, „Rostex“, „Suchoi“, „Rosaviacija“, „Roskosmos“, „MiG“ ir kitų atstovai. Parodoje „Farnboro-2016“ Rusija pristatė vien tik civilinę techniką, o pernai buvo pranešta, kad dėl ES paskelbtos ginklų ir karinės technikos embargo politikos Rusijos įmonių dalyvavimas griežtai ribojamas.

 

Kovo 14 dieną Rusijos Federacijos prekybos ir pramonės ministras Denis Manturov pranešė, kad šiuo metu šalis kreipia savo dėmesį į dalyvavimą aviacijos parodose Kinijoje, Singapūre, Bahreine, Lotynų Amerikoje, nes Farnboro ir Le Buržė (Prancūzija) renginiai esą išsisėmė: „Mes koncentruojamės į kitas rinkas, nes technika, kurią gaminame, skiriama būtent joms. Farnboro ir Le Buržė renginiai mums buvo daugiau prestižo reikalas.“