Rusų naikintuvas „SU-27“ virš Baltijos jūros netikėtai užklupo JAV bombonešius

Trijų amerikiečių sunkiųjų bombonešių skrydis virš Baltijos jūros neliko nepastebėtas Rusijos karinių pajėgų.

Tarptautinėse pratybose BALTOPS ir „Sabre Strike“ (liet. „Kardo kirtis") dalyvaujantys JAV naikintuvai 2017 birželio 9 d., suformavę rikiuotę, skyrė laiko fotosesijai, kai netikėtai Rusijos „Su-27“ nusprendė papozuoti kartu. Manoma, kad rusų naikintuvas atskrido iš karinio jūrų laivyno aviacijos bazės Chkalovske (Kaliningradas) ir tiesiog įsiliejo į tvarkingą rikiuotę virš tarptautinės oro erdvės.

„Ei pasauli, mes irgi čia esame ir nieko jūs dėl to nepadarysite“

Pavojingų veiksmų nebūta

Laimei, skirtingai nuo ankstesnių pastarųjų metų susitikimų su Rusijos pilotais virš Baltijos jūros, pranešimų apie pavojingus ar neprofesionalius veiksmus iš Rusijos pilotų nepranešama. Tačiau šis incidentas rodo, kad Rusijos oro gynybos tinklas, įskaitant ilgo nuotolio radarus, susijusius su „žemė-oras“ tipo raketa S-400, Kaliningrade, ir kitos šalyje veikiančios sistemos aktyviai stebi NATO pajėgų aktyvumą.

Tarptautinėje bendruomenėje šį kartą Maskvos veiksmai įvertinti teigiamai – pažiūrėta iš šmaikščiosios pusės. „Ei pasauli, mes irgi čia esame ir nieko jūs dėl to nepadarysite“, – sako Kremlius, o NATO ir sąjungininkams belieka tik priimti šį kūrybingą būdą „pavogti“ viešųjų ryšių akciją.

Šaltinis: http://www.thedrive.com, https://twitter.com/nolanwpeterson/status/873212955634139136