Šilutės rajone sudužo ultralengvas lėktuvas, lakūnas žuvo

Rugsėjo 18 dienos vakarą Šilutės rajone įvyko ultralengvojo lėktuvo „Rans“ avarija, lakūnas E. R. (g. 1975) žuvo. Nelaimė įvyko vakarop, Armalėnų kaime, šalia aerodromo, skrydį stebint kitiems žmonėms.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento informacijoje skelbiama, kad pranešimas apie įvykį gautas 19 val. 

CAA direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas informavo, kad įvykis yra tiriamas. Žinoma, kad lėktuvas staigiai ir stačiai smigo žemyn, po smūgio į žemę pasigirdo sprogimas ir orlaivis užsiliepsnojo, sudegė. Gelbėtojai rado apdegusio lakūno kūną. 

Lėktuvas buvo dar neužregistruotas Orlaivių registre, nors registracijos raidžių derinys jau buvo rezervuotos ir dokumentai orlaivio registracijai pateikti. 

„Lakūnas chuliganiškai skrido, lėktuvu staigiai nėrė aukštyn, viršutiniame taške „nusirovė“ ir smigo žemyn, nevaldomas, smūgis buvo didelis. Nemalonus atvejis“, - sakė A. Šumskas.

Šilutės aeroklubo viršininkas Valdemaras Marčiulionis avarijos nematė, bet tą patį vakarą atvyko į įvykio vietą. Lakūnas, pasak V. Marčiulionio, buvo ne naujokas aviacijoje, skraidęs skraidyklėmis, parasparniais, nagingas. „Jis nebuvo mūsų klubo nariu, lėktuvą laikė taip pat ne pas mus, atskrisdavo į mūsų aerodromą pasisvečiuoti iš Švėkšnos. Aukštasparnis lėktuvas „Rans“ buvo suremontuotas, tinkamai paruoštas. Apmaudu, bet lakūnas padarė grubią klaidą. Nedideliame aukštyje darydamas viražą nuvirto į suktuką,“ - sakė V. Marčiulionis.